Gazpacho - Siri Barjes recept
Gazpacho - Siri Barjes recept
16 ingredienser
20 m
Svalkande och matig grönsakssoppa från spanska Andalusien som du mixar ihop på nolltid. Servera som lunch eller ta med i termos och bjud på picknicken.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 tomater
- 1 förp krossade tomater
- 0,5 förp grillad paprika, avrunnen
- 1 gurka
- 1 klyfta vitlök
- 10 syltlökar
- 1 persika
- 1 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl sötmandel (eller cashewnötter)
- 4 skivor vitt bröd, gärna surdeg
- 2 msk rapsolja
- 1 kruka gräslök
- salt
- peppar
Gör så här
- Hacka tomat, paprika, gurka, vitlök och persika.
- Mixa det hackade med krossade tomater, syltlök, olivolja, vinäger och mandel. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om det behövs. Ställ kallt.
- Riv brödet i mindre bitar och stek det gyllene i rapsoljan. Salta lätt.
- Hacka gräslöken. Toppa soppan med gräslök och krutongerna.