Gazpacho - Siri Barjes recept

36 röster
20 m
4

Svalkande och matig grönsakssoppa från spanska Andalusien som du mixar ihop på nolltid. Servera som lunch eller ta med i termos och bjud på picknicken.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 färska tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 burk grillad paprika, avrunnen
  • 1 gurka
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 10 syltlökar
  • 1 persika
  • 1 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl sötmandel eller cashewnötter
  • 4 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kruka gräslök
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Hacka tomat, paprika, gurka, vitlök och persika.
  2. Mixa det hackade med krossade tomater, syltlök, olivolja, vinäger och mandel. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om det behövs. Ställ kallt.
  3. Riv brödet i mindre bitar och stek det gyllene i rapsoljan. Salta lätt.
  4. Hacka gräslöken. Toppa soppan med gräslök och krutongerna.
30 juni 2018

Laddar fler recept