Gammaldags matjessill
Gammaldags matjessill
10 ingredienser
20 m
Årets sill är en hyllning till matjessillen med klassiska smakksätttare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 4 matjessillfiléer (gammaldags från Klädesholmen) [250 g]
- 3 ägg, kokta
- 1 knippe dill
- 1 rödlök [ca 100 g]
- 1 msk kaviar
- 2 msk smetana
- 1 dl majonnäs
- 2 cl brännvin (Östgöta Sädes)
- 1 msk olja
- 1 tsk strösocker
Gör så här
- Skär sillen i fina bitar som är ca 1 cm stora.
- Grovhacka äggen och finhacka dillen. Spara lite dill till garnering.
- Skiva även en halv rödlök till garnering. Finhacka andra halvan och stek den i olja tillsammans med socker så att den karamelliseras. Låt sedan löken svalna.
- Blanda alla ingredienser försiktigt och garnera med rödlöken och dillvippor.
- Servera gärna svensk färskpotatis, kavring och en god lagrad cheddarost till.