Fyllda bläckfiskar

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Fyllda bläckfiskar

21 ingredienser

30 min

De här krispiga bläckfiskarna är fyllda med räkröra och härligt panerade med panko. Servera dem som förrätt eller tilltugg i helgen!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Bläckfisk

  • 16 bläckfisktuber (små) [4 per portion]
  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 100 g rödräka
  • 4 klyftor vitlök, riven
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 4 kvistar färsk koriander, hackad
  • 1 citron, rivet skal
  • peppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • pankoströbröd
  • 1-2 l frityrolja

Tomatsalsa

  • 1 bifftomat, hackad
  • 4 kvistar färsk koriander, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 msk soja
  • 1 msk citronsaft

Servering

  • majonnäs

Gör så här

Håll skärmen tänd

Bläckfisk

  1. Rensa bläckfiskarna och koka samtidigt upp vatten med salt.
  2. Blanchera bläckfisken i ca 1 minut och kyl sedan ner.
  3. Mixa räkorna med en stavmixer.
  4. Blanda räkmixen med vitlök, grön chili, koriander, citronskal, salt och peppar.
  5. Lägg räkröran i en spritspåse och fyll sedan bläckfisktuberna.
  6. Täpp igen toppen av bläckfisktuberna med hjälp av en tandpetare.
  7. Panera sedan tuberna i mjöl, ägg och panko.
  8. Värm oljan till 180 grader.
  9. Fritera tuberna i ca 3 minuter.
  10. Lägg dem sedan på papper och krydda med salt.

Tomatsalsa

  1. Hacka ingredienserna och blanda det i en skål.

Chilimajonnäs

  1. Smaksätt majonnäsen med sriracha, soja och citronsaft.

Servering

  1. Servera bläckfisktuberna med majonnäs, tomatsalsa och chilimajonnäs.