I samarbete med Zeta

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

50 m
4
Fylld prosciuttolindad kycklingfilé
Foto: Zeta

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

15 december 2016
50 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 6-8 skivor Zeta Prosciutto Crudo
  • Zeta Olivolja
  • 150 g Zeta Feta
  • 8 Zeta soltorkade tomater finstrimlade
  • 1 kruka basilika, strimlade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.
  2. Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel.
  3. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Stoppa i fyllningen och rulla in filéerna i prosciutto.
  4. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna en stektermometer, den ska visa 68 grader.
  5. Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta