Fylld flanksteksrulle med provolone och honungsstekt potatis

Fylld flanksteksrulle med provolone och honungsstekt potatis
Foto: Tv4

Fylld flanksteksrulle med provolone och honungsstekt potatis

Av: Daniel - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1 h 30 m

Fylld flanksteksrulle med provolone, honungsstekt potatis och kanatrellsås blir en riktigt lyxig huvudrätt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

potatis

  • 600 g potatis
  • 100 g smör
  • ca 10 sötmandlar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar

Flanksteksrulle

  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 500 g flankstek
  • 125 g provoloneost

Kantarellsås

  • 1 l kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 svampbuljongtärning

Gör så här

Potatis

  1. Koka potatisen, skär den i mindre bitar och stek i smör.
  2. Hacka mandel och vitlök i små bitar.
  3. När potatisen nästan är klar häller du ner vitlök, honung och mandlar och steker tillsammans tills det är färdigt att serveras.

Flanksteksrulle

  1. Skär löken i långa strimlor. Stek utan att det tar färg i olivolja.
  2. Skär paprikorna likadant och vänd ner i samma panna. Strö över salt, peppar och vitlökspulver och stek tillsammans någon minut på låg värme. Låt svalna.
  3. Lägg flanksteken på en platt yta och banka ut lätt med köttklubba. Strö salt och peppar på. Vänd på steken och gör likadant på andra sidan.
  4. Lägg ut ungefär hälften av osten på steken, på långsidan närmast dig själv. Lägg lök-och paprikablandningen på osten och rulla ihop steken.
  5. Täck steken med resterande ost och sätt tandpetare genom steken för att hålla den på plats, alternativt använd steksnöre. Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 30 minuter.

Kantarellsås

  1. Skölj kantarellerna och skär i mindre bitar. Stek i stekpanna tills vätskan försvunnit. Tillsätt smör och fräs i 3-4 minuter.
  2. Tillsätt mjöl och rör runt. Tillsätt grädde och fond under omrörning och låt sjuda i några minuter.