Fröknäcke med tre olika smaker

Zeta Fröknäcke med tre olika smaker
Foto: Zeta

Fröknäcke med tre olika smaker

20 ingredienser

1 h 30 min

Enkelt att baka och SÅ gott! Smaksätt fröknäcket med vitlök och örter, dill och citron eller chili och vitlök.

Zeta Olivolja Provencal
Zeta Olivolja Provencal

Zeta Olivolja Provencal

Smakrik olivolja med toner av naturlig örtarom från rosmarin, oregano, timjan och basilika.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Grundrecept

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl psylliumfrö (hela)
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt

Smak vitlök och örter

  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Provencal
  • 2 dl vatten, kokande

Smak dill och citron

  • 2 msk torkad dill
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Citron
  • 2 dl vatten, kokande

Smak chili och vitlök

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Chili
  • 2 dl vatten, kokande

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser och vald smaksättning. Rör ner oljan och kokhett vatten.
  2. Blanda noga. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa ut degen så att den blir tunn och täcker plåten.
  4. Grädda brödet i ca 45 min-1 timme eller tills det blivit helt krispigt.
  5. Bryt i bitar när det svalnat.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Burrata med pesto, tomat och kronärtskocka

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta

Läs mer