Fröknäcke med tre olika smaker

Zeta Fröknäcke med tre olika smaker
Foto: Zeta

Fröknäcke med tre olika smaker

20 ingredienser

1 h 30 min

Enkelt att baka och SÅ gott! Smaksätt fröknäcket med vitlök och örter, dill och citron eller chili och vitlök.

Ingredienser

portioner

Grundrecept

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl psylliumfrö (hela)
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt

Smak vitlök och örter

  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Provencal
  • 2 dl vatten, kokande

Smak dill och citron

  • 2 msk torkad dill
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Citron
  • 2 dl vatten, kokande

Smak chili och vitlök

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl Zeta Olivolja Chili
  • 2 dl vatten, kokande

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser och vald smaksättning. Rör ner oljan och kokhett vatten.
  2. Blanda noga. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa ut degen så att den blir tunn och täcker plåten.
  4. Grädda brödet i ca 45 min-1 timme eller tills det blivit helt krispigt.
  5. Bryt i bitar när det svalnat.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Burrata med pesto, tomat och kronärtskocka

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta

Läs mer