Friterat tunnbröd med rödbetshummus

koket.se
Friterat tunnbröd med rödbetshummus
Foto: TV4
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016

Friterat tunnbröd med rödbetshummus

3

14 ingredienser

30 m

Krispigt tunnbröd med rödbetshummus blir en perfekt antipati som är vegetarisk.

Ingredienser

portioner
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 rödbeta, kokt
  • 1 burk färdigkokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tahinipasta
  • 4 msk dukkah (egyptisk kryddblandning)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tunnbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk dukkah
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en stor stekpanna.
  2. Dela citronen och lägg båda halvorna i pannan. Dela vitlöksklyftan på mitten och lägg snittsidan mot pannan och gör samma sak med chilin. När de börjar få färg dra pannan åt sidan och lyft av pappret.
  3. Mixa betor, kikärtor, olivolja, tahini, juicen från den grillade citronen, vitlöken, chili och dukkah till en slät kräm i en matberedare. Häll upp i en skål och häll på ytterligare lite olivolja och strö över dukkah.
  4. Skär ner tunnbröden i snacksstorlek. Värm oljan på medelhög värme till 170 grader och fritera brödet tills det är gyllene. Lyft åt sidan, gärna på hushållspapper. Salta.