Friterat bröd med färskost och sikrom
Friterat bröd med färskost och sikrom
16 ingredienser
1 dygn
Bjud på en festlig förrätt i helgen! Vad sägs om krispigt friterat bröd med krämig färskost och sikrom?
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Bröd
- 12 g jäst
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 6 dl vetemjöl
- matolja (att fritera i)
- flingsalt
- espelettepeppar
Färskost
- 300 g färskost
- 30 g färsk ingefära
- gräslök
- salt
- 1 citron, skalet
Servering
- 200 g sikrom
- gräslök
- dill
Gör så här
Bröd
- Blanda jäst och rumstempererat vatten.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda i 6-8 minuter i degblandare.
- Låt degen jäsa i 1-2 timmar utomhus eller över natten i kylskåpet.
- Baka ut bollar av degen. Platta till dem något och låt dem bli rumstempererade.
- Värm olja och fritera bröden.
- Toppa bröden med salt och espelettepeppar.
Färskost
- Blanda färskost med ingefära, gräslök, salt och citronskal.
Servering
- Toppa de friterade bröden med färskosten, sikrom, gräslök och dill.