Friterat ägg med thaisallad

5 röster
30 min
4
Friterat ägg med thaisallad
Foto: TV4

Läcker rätt med friterat ägg serverat med en krispig thaisallad med morötter och jordnötter. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 1-2 lime
  • 0,5 msk färskriven ingefära
  • 0,5 tsk citrongräs, finstrimlad
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk jordnötter

Övrigt

  • 4 ägg
  • 6 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl jordnötter, finhackade
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1-2 röda thaichili, finstrimlade
  • 3 dl thaiörter, t ex thaibasilika, mynta, koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till dressingen och smaka av syra, sälta och sötma.
  2. Hetta upp oljan till 180 grader. Knäck äggen (1 åt gången) i en liten kopp. Stjälp ned ägget i den heta oljan och fritera ca 1 minut.
  3. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper.
  4. Blanda finstrimlade morötter med örter och vänd runt med dressing.
  5. Servera ägget med salladen och strö över jordnötter.
23 november 2018

Laddar fler recept...