Friterade wonton med pumpa och curry

Friterade wonton med pumpa och curry
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Friterade wonton med pumpa och curry

15 ingredienser

40 m

Wonton är kinesisk degknyten med smarrig fyllning. Det här enkla receptet ger dig små degknyten fyllda med en röra på pumpa, lök och ärtor smaksatt med curry och garam masala.

Ingredienser

portioner stycken
  • 0,5 förp wontonplattor
  • 200 g pumpa, skuren i kuber
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 dl gröna ärtor
  • neutral rapsolja
  • salt (efter smak)

Mangochutney

  • 1 mango
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Koka pumpan i saltat vatten.
  3. Bryn löken i olja i en panna tillsammans med kryddorna.
  4. Blanda pumpan med lök och ärtor. Smaka av med salt. Mosa pumpan grovt.
  5. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte med lite vatten som lim.
  6. Hetta upp olja i en traktörpanna eller gryta.
  7. Fritera knytena i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Mangochutney

  1. Koka ihop tärnad mango med chili, ingefära, strösocker, risvinäger, vatten och tärnad lök. Koka under lock tills mango och lök är mjuk. Mixa till en slät chutney.