Friterade wonton med pumpa och curry

5 röster
40 m
20 stycken
Friterade wonton med pumpa och curry
Foto: Tv4

Wonton är kinesisk degknyten med smarrig fyllning. Det här enkla receptet ger dig små degknyten fyllda med en röra på pumpa, lök och ärtor smaksatt med curry och garam masala. 

Visa mer
40 m
20 stycken

Du behöver

  • 0,5 förp wontondegplattor
  • 200 g pumpa, skuren i kuber
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 dl gröna ärtor
  • neutral rapsolja
  • salt, efter smak

Mangochutney

  • 1 mango
  • 1 chili
  • 2 msk ingefära
  • 1,5 msk socker
  • 3 msk risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Koka pumpan i saltat vatten.
  3. Bryn löken i olja i en panna tillsammans med kryddorna.
  4. Blanda pumpan med lök och ärtor. Smaka av med salt. Mosa pumpan grovt.
  5. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte med lite vatten som lim.
  6. Hetta upp olja i en traktörpanna eller gryta.
  7. Fritera knytena i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Mangochutney
    Koka ihop tärnad mango med chili, ingefära, strösocker, risvinäger, vatten och tärnad lök. Koka under lock tills mango och lök är mjuk. Mixa till en slät chutney.
2 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...