Friterade wonton med pumpa och curry

5 röster
40 m
20 stycken
Friterade wonton med pumpa och curry
Foto: Tv4
40 m
20 stycken

Du behöver

  • 0,5 förp wontondegplattor
  • 200 g pumpa, skuren i kuber
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 dl gröna ärtor
  • neutral rapsolja
  • salt (efter smak)

Mangochutney

  • 1 mango
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk ingefära
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Koka pumpan i saltat vatten.
  3. Bryn löken i olja i en panna tillsammans med kryddorna.
  4. Blanda pumpan med lök och ärtor. Smaka av med salt. Mosa pumpan grovt.
  5. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte med lite vatten som lim.
  6. Hetta upp olja i en traktörpanna eller gryta.
  7. Fritera knytena i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Mangochutney
    Koka ihop tärnad mango med chili, ingefära, strösocker, risvinäger, vatten och tärnad lök. Koka under lock tills mango och lök är mjuk. Mixa till en slät chutney.
2 mars 2019