Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs

Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs
Foto: Tv4

Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs

Av: Sofia B Olsson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs är en riktigt god och lyxig rätt som passar perfekt till helgens middag.

Ingredienser

portioner smårätt

Till ostronen

  • 2 ostron, gigas ((japanska jätteostron))
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispat
  • 2 dl pankoströbröd

Till majonnäsen

  • 4-5 msk neutral olja
  • 1 äggula
  • 1 msk risvinäger (eller yuzujos)
  • 1 msk yuzu-kosho, paste
  • gyllene drakblod chilisås
  • salt

Gör så här

Ostron

  1. Öppna ostronen och dela dem med vass kniv till tärningsstora bitar.
  2. Rulla ostronbitarna i mjöl, ägg och sist panko. Såhär långt går det att förbereda och förvara dem i frysen upp mot en vecka, eller i kyl 2 timmar.

Majonnäs

  1. Vispa långsamt och droppvis ner oljan i äggulan. När majonnäsen blivit tjock kan du tillsätta övriga ingredienser och smaka av med salt.

Servering

  1. Fritera ostronen gyllene i ca 175 grader, salta och servera med majonnäsen som dip.