Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs

0 röster
30 m
2-4
Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs
Foto: Tv4

Friterade ostron med yuzu och chilimajonnäs är en riktigt god och lyxig rätt som passar perfekt till helgens middag.

Visa mer
30 m
2-4

Du behöver

Till ostronen

  • 2 gigas (japanska jätteostron)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispat
  • 2 dl panko

Till majonnäsen

  • 4-5 msk olja, neutral
  • 1 äggula
  • 1 msk risvinäger, eller yuzujos
  • 1 msk yuzukoshu paste
  • 1 tsk gyllene drakblod chilisås
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ostron
    Öppna ostronen och dela dem med vass kniv till tärningsstora bitar.
  2. Rulla ostronbitarna i mjöl, ägg och sist panko. Såhär långt går det att förbereda och förvara dem i frysen upp mot en vecka, eller i kyl 2 timmar.
  3. Majonnäs
    Vispa långsamt och droppvis ner oljan i äggulan. När majonnäsen blivit tjock kan du tillsätta övriga ingredienser och smaka av med salt.
  4. Servering
    Fritera ostronen gyllene i ca 175 grader, salta och servera med majonnäsen som dip.
16 augusti 2019

Laddar fler recept...