Friterade Ostrea Edulis med Kewpie majonnäs

Friterade Ostrea Edulis med Kewpie majonnäs
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Friterade Ostrea Edulis med Kewpie majonnäs

20 ingredienser

30 m

Friterade ostron är riktigt gott och lyxigt! Servera med en smakrik majonnäs och helgens förrätt är redo att avnjutas.

Ingredienser

portioner

Kewpie -majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dashimoto pulver
  • 3 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk mirin
  • 1 tsk citronsaft
  • 5 droppar tabasco
  • ca 2 krm salt
  • vatten

Friterade ostron

  • 2 dl pankoströbröd (eller annat ströbröd)
  • 2 msk sjögräs, torkat (rörhinna, sockertång, havssallad eller aonori)
  • 2 msk sesamfrön
  • 12 ostron (Ostrea Edulis)
  • 2-3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl frityrolja

Före servering

  • 1 citronskal
  • 20 g gräslök, finskuren
  • salt

Gör så här

Kewpie -majonnäs

  1. Blanda äggula, dashimoto pulver, risvinäger och senap i en skål.
  2. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en jämn stråle.
  3. Tillsätt mirin, citronsaft, tabasco, salt och lite vatten till önskad konsistens.

Friterade ostron

  1. Blanda panko, torkat sjögräs och sesamfrön.
  2. Öppna ostronen och ta ut ostronet ur skalet och lägg dem i en bunke, tvätta ostronskalen och spara dem till servering.
  3. Vispa ihop äggen. Häll upp mjöl och pankoblandningen separat för panering.
  4. Vänd ostronen först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
  5. Värm upp oljan i en kastrull till ca 180 grader.
  6. Fritera ostronen försiktigt tills de blir gyllenbruna och ta upp dem med en hålslev och lägg på papper eller galler, salta försiktigt.

Före servering

  1. Lägg tillbaka ostronen i skalen och servera med Kewpie -majonnäs, toppa gärna majonnäsen med citronzest och finskuren gräslök.