Börja att mixa lax och torsk i en matberedare. Tillsätt finhackad chili, riven vitlök, limezest, koriander, salt, peppar och ett ägg.
Mixa igen och tillsätt sedan grädde. Mixa något mer tills färsen känns slät och porös.
Forma till bullar. Vänd i mjöl, följt av ägg och sedan panko. Lägg fiskbullarna åt sidan.
Värm upp frityroljan till 180 grader. Fritera fiskbullarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Chilimajonnäs
Mixa äggulan med vitvinsvinäger och dijonsenap med en stavmixer i en bunke.
Tillsätt oljan droppvis tills du har en tjock majonnäs. Smaksätt med chilipastan. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Lägg upp riset i botten. Lägg upp de nyfriterade fiskbullarna. Ringla över chilimajonnäsen, snåla inte. Toppa med färsk koriander, rostade sesamfrön och en limeklyfta. Njut!