Friterade fiskbullar med asiatisk touch

Friterade fiskbullar med asiatisk touch
Foto: TV4

Friterade fiskbullar med asiatisk touch

Av: Agnes Ros

Från: Efter stängning

22 ingredienser

Fiskbullar i ny kostym - frasiga fiskbullar med smak av chili, koriander och vitlök toppade med en het chilimajonnäs-

Ingredienser

Fiskbullar

  • 150 g laxfilé
  • 150 g torskfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • salt
  • peppar

Till panering och fritering

  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • ca 1,5 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • frityrolja

Chilimajo

  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl matolja
  • 1 msk chilipasta ((koreansk))

Till servering

  • 2 port basmatiris, kokt
  • sesamfrön, rostade (vita och svarta)
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • limeklyfta

Gör så här

Friterade fiskbullar

  1. Börja att mixa lax och torsk i en matberedare. Tillsätt finhackad chili, riven vitlök, limezest, koriander, salt, peppar och ett ägg.
  2. Mixa igen och tillsätt sedan grädde. Mixa något mer tills färsen känns slät och porös.
  3. Forma till bullar. Vänd i mjöl, följt av ägg och sedan panko. Lägg fiskbullarna åt sidan.
  4. Värm upp frityroljan till 180 grader. Fritera fiskbullarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Chilimajonnäs

  1. Mixa äggulan med vitvinsvinäger och dijonsenap med en stavmixer i en bunke.
  2. Tillsätt oljan droppvis tills du har en tjock majonnäs. Smaksätt med chilipastan. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg upp riset i botten. Lägg upp de nyfriterade fiskbullarna. Ringla över chilimajonnäsen, snåla inte. Toppa med färsk koriander, rostade sesamfrön och en limeklyfta. Njut!