Friterad torsk i baobröd

Friterad torsk i baobröd
Foto: Tv4

Friterad torsk i baobröd

Av: Frida - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

40 m

Friterad torsk i baobröd med wasabimajonnäs och picklad gurka blir en annorlunda och smakrik huvudrätt perfekt till helgens festliga middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 msk ättiksprit 12 %
  • 2 dl vatten
  • 5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3-4 msk torkad persilja
  • 1 gurka, tunt skivad
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 rapsolja
  • salt
  • peppar
  • wasabipasta
  • 600 g torskfilé
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 förp pankoströbröd
  • 1 l rapsolja
  • 2 förp bao buns
  • färsk koriander

Gör så här

Picklad gurka

  1. Blanda ihop ättikslagen i en bunke. Tillsätt den tunt skivade gurkan, häll upp i en burk med lock och låt stå under någon timme före servering.

Wasabimajonnäs

  1. Blanda äggulorna, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning. smaka av majonnäsen med salt och peppar och wasabin. Rör runt tills det är en jämn kräm.

Torsken

  1. Skiva upp torsken i fina skivor, gärna lite mindre skivor. Ta varje skiva och doppa i mjöl, ägg och till sist panko. Häll upp olja i en djup kastrull och sätt på värme, var alltid beredd med locket då det lätt kan ta eld när man jobbar med varm olja. Fritera torsken i den heta oljan, ta upp med en hålslev när fisken har fått en fin färg och yta. Lått droppa av på hushållspapper.

Montering av buns

  1. Ångkoka brödet i cirka 3 minuter. Lägg sedan på majonnäsen, den picklade gurkan, torsken, och färsk koriander.