• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Friterad siklöja med sojamajonnäs och Kalix löjrom

NYHET
Friterad siklöja med sojamajonnäs och Kalix löjrom
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Friterad siklöja med sojamajonnäs och Kalix löjrom

7 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Vad sägs om friterad siklöja med majonnäs och Kalix löjrom som gått snacks i helgen?

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 ägg
  • 12-15 siklöjor (sillfilleér eller annan vit fisk)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1-2 msk japansk soja
  • ca 1 krm sesamolja
  • 4 msk majonnäs
  • 8 dl frityrolja
  • 1 msk löjrom
  • 0,5 knippe dill, finhackad
  • 1 citron, i klyftor
  • salt

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa ihop dem till paneringen.
  2. Vänd siklöjan i vetemjöl, ägg och sedan panko.
  3. Blanda ner soja och sesamolja i majonnäsen, smaka av.
  4. Värm upp oljan till 175 grader och fritera siklöjan varsamt tills fisken är gyllenbrun. Ta upp fisken och lägg på papper, salta.
  5. Lägg upp sojamajonnäsen i en skål och toppa med en klick löjrom.
  6. Lägg upp fisken på ett fat, strö över finhackad dill och pressa över citron.
  7. Dippa fisken i löjromsmajonnäsen.