Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème

Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème

32

4 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Pankopanerade och friterade kycklinglår serveras med en fräsch kräm på äpple, curry och ingefära.

Ingredienser

portioner4 portioner

Friterad kyckling

  • 8 urbenade kycklinglår, ca 500-600 g
  • 2 ägg
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • frityrolja

Curry- och ingefäracrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 äpple
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 msk curry
  • salt

Till servering

  • en fräsch blandsallad

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren och salta dom. Lättvispa äggen i en skål och lägg mjöl och panko på varsin assiett.
  2. Vänd kycklingen i mjölet, därefter i ägget och till sist i pankon. Strax innan servering, fritera kycklingen i 170 grader varm olja till fin färg.
  3. Fintärna äpplet och blanda samtliga ingredienser till curry- och ingefäracrèmen. Smaka av med salt.
  4. Servera den nyfriterade kycklingen med crèmen och en fräsch sallad.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer