Friterad camembert med varm hjortronsylt

1 röst
25 min
4

Retroklassiker med panerad och friterad dessertost serverad med varm hjortronsylt. Sött möter salt och frasigt i en underbar kombo.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 bitar camembert
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 –2 l neutral matolja till fritering
  • 3 –4 krukor persilja

Till servering

  • 3 dl hjortronsylt, varm

Gör så här

  1. Häll vatten i en djup tallrik och vispa upp äggen lätt i annan tallrik.
  2. Häll mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik och panera ostbitarna genom att vända dem i vatten, sedan i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Var noga med att täcka alla ytor vid panering.
  3. Sätt fritösen på 180 grader. Lägg försiktigt ned ostbitarna och fritera tills de är gyllenbruna, ca 4 minuter. Undvik att fritera alla bitarna på en gång, två och två blir bättre. Ta upp bitarna med försiktighet, de går lätt sönder.
  4. Klipp persiljan till små knippen, fritera hastigt och låt rinna av. Servera omedelbart med varm hjortronsylt.
6 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept