Kycklingrullader med savoykål

Kycklingrullader med savoykål
Foto: Tobias Rudberg
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kycklingrullader med savoykål

12 ingredienser

Härlig höstanrättning som skall serveras med kokt skalpotatis, precis som farmor gjorde. Vid en höst som bjuder på mycket svamp så rekommenderas även det i grytan.

Se Fredrik Eriksson laga middagstipset här!

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer benfria
  • 2 msk svensk senap
  • 140 g bacon, strimlad eller tärnad
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • kvist timjan
  • 1 svenskt äpple
  • 0,5 savoykål

Till servering:

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda och bred på senap.
  2. Fördela baconet över lårfiléerna, salta och peppra.
  3. Rulla ihop kycklingrulladerna och fäst med en tandpetare.
  4. Bryn rulladerna gyllenbruna i en stekpanna i smör ca 4 min.
  5. Lägg över rulladerna i en kastrull och slå på vattnet.
  6. Lägg i buljongtärningen och timjankvistarna, lägg på locket och låt brässera i cirka 12 min.
  7. Skär äpplet i klyftor och savoykålen i grova strimlor.
  8. Tillsätt äpplet och savoykålen i grytan och rör runt försiktigt.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda vidare under lock i 5 min.
  10. Serveras med kokt potatis.