Skogssvampsoppa med ost- och gräslökscrème

1 röst
30 min
4
Skogssvampsoppa med ost- och gräslökscrème
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g blandad svamp
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 msk soya
  • 1 tsk curry
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg undan lite av svampen till garnering.
  2. Skala och finhacka löken och skär svampen i små bitar.
  3. Fräs alltsammans med smör i kastrull och späd med buljongen.
  4. Koka i 20 minuter på låg värme och mixa sedan soppan med stavmixer till slät konsistens. Smaksätt med curry, soya, salt och peppar.
  5. Blanda samman crème fraîche, hackad gräslök, citronsaft och riven ost till crèmen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Servera en sked crème till soppan samt fräs resterande svamp och tillsätt i soppan.
15 januari 2009

Fler goda recept