Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Vegetariska vårrullar med ingefära
POPULÄRT
Foto: TV4
Vegetariska vårrullar med ingefära
18
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Nyhetsmorgon
14
ingredienser
Gott som förrätt eller till lunch.
Asiatisk mat
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
1 gul lök
0,5 salladskål
100 g färsk ostronskivling (alt. champinjon)
0,5 förp stringbeans (alt. haricots verts)
1 kruka kinesisk gräslök
1 röd chilifrukt
2 msk färsk ingefära, strimlad
1 ägg
1 dl solrosolja
1 förp vårrulle plattor/deg
salt
peppar
soja
sweet chilisås
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka och skär svampen och grönsakerna. Ta ut kärnorna ur chilifrukten och finhacka den. Skala ingefäran, skiva och strimla den.
Hög värme i pannan, tillsätt solrosoljan.
I med alla grönsakerna och svampen.
Ta i den finhackade chilin och ingefäran.
Häll upp fyllningen på en tallrik och låt den svalna.
Ta ett ark med rulldeg, ta lite olja och pensla det över hela arket. Vänd på arket och gör samma sak där.
Lägg en sked fyllning i nederkant av arket och rulla/vik ihop vårrullen. Limma rullarna med lite penslad äggula.
Försök att få alla vårrullar i ungefär samma storlek, då blir tillagningstiden densamma.
Det finns tre sätt att tillaga vårrullar: i fritös, i panna med olja (ca 5-6 min) eller i ugn (200 grader 8-10 minuter).
(Tillagning i panna: inte för hög värme, rulla rullarna i panna så de blir gyllenbruna runt om i ca 5-6min).
Dippa rullarna i lite sweet chilisås eller soja när ni äter!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut