Inlagd sill - Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson ny

Inlagd sill - Fredrik Eriksson

8 ingredienser

Var noga med att välja en stor och fet sill. Köp gärna salt sill ur tunna. Tänk på att sillen kan variera i sälta när man vattnar ur den, ingen silltunna är den andra lik. Salt sill till inläggning finns också att köpa på burk. Spola dessa filéer i kallt vatten innan de används.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g sillfilé

Inläggningslag

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 8 kryddpepparkorn, stötta
  • 1 lagerblad
  • 0,5 morot, skivad
  • 1 rödlök, skivad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Använder du hel sill köpt ur tunna, börja med urvattning av sillfiléerna genom att spola filéerna med kallt vatten. Låt dem sedan ligga 1 dygn i vatten.
  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen, utom morot och rödlök som läggs i när lagen hunnit svalna tillsammans med sillen. Du kan även välja att röra ihop ingredienserna kalla (se till så att sockret löser sig) och därefter ställa in lagen i kylskåpet. Sillen håller upp till 14 dagar i kylskåp.