• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålsallad med äpple

Grönkålsallad med äpple
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Grönkålsallad med äpple

4 steg att laga

8 ingredienser

15 min

Grönkålsallad med äpple, senapsvinägrett och apelsin. Ännu ett sätt att servera den nyttiga grönkålen.

Ingredienser

  • 0,5 grönkålstånd
  • 1 äpple Ingrid Marie, tärnat
  • 1 apelsin, filéad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk solrosolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka grönkålen från stocken och koka det i lättsaltat vatten i 1 minut, kyl ner i isvatten så att den behåller sin gröna färg.
  2. Blanda vinägern och oljan med senapen i en skål eller bunke. Vänd ner den kokta grönkålen och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Tärna äpplet och filéa apelsinerna, det vill säga skär bort skal och hinnor och skär sen ut hinnfria klyftor ur varje fack.
  4. Blanda frukten med salladen och servera omgående, den kan missfärgas om den ställs i kylen över natten.