Potatis Boulanger
Potatis Boulanger
11 ingredienser
Potatis i alla dess former. Gott till kött eller fisk.
Ingredienser
- 400 g fast potatis (t ex Folva eller Asterix)
- 100 g rökt sidfläsk
- 4 schalottenlökar, skivade
- 2 morötter, i bitar
- 1 knippe färsk timjan
- 6 enbär
- 10 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 3 klyftor vitlök
- 4 dl vitt vin
- 6 dl kalvbuljong
Gör så här
- Halvera potatisen på längden. Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Servera i en soppterrin eller små soppskålar.
- Ett enkelt och gott tillbehör till alla typer av fågel eller kött. Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.