Grillad röding med mandelpotatissallad

13 röster
30 min
4
Grillad röding med mandelpotatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En rätt med underbara nordiska smaker.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rödingfilé
  • 8 kokta mandelpotatisar
  • 50 g löjrom
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 dl solrosolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk grov dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnen och låt svalna något.
  2. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter.
  3. Hetta upp en grillpanna och grilla rödingen tills den blir gyllenbrun och får ett vackert mönster. Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet.
  4. Skiva mandelpotatis och rödlök och blanda med olja, citronsaft och finhackad gräslök.
  5. Lägg upp potatissalladen och garnera med dill och löjrom. Lägg rödningen på salladen.
  6. Mixa dill, senap och olja till en slät sås och ringla den över salladen.
4 juli 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept