Grillad röding med mandelpotatissallad
Grillad röding med mandelpotatissallad
12 ingredienser
30 min
En rätt med underbara nordiska smaker.
Ingredienser
- 400 g rödingfilé
- 8 mandelpotatisar, kokta
- 50 g löjrom
- 1 rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill
- 1 dl solrosolja
- 1 msk citron, saft
- 1 tsk grovkornig dijonsenap
- salt
- vitpeppar
- strösocker
Gör så här
- Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnen och låt svalna något.
- Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter.
- Hetta upp en grillpanna och grilla rödingen tills den blir gyllenbrun och får ett vackert mönster. Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet.
- Skiva mandelpotatis och rödlök och blanda med olja, citronsaft och finhackad gräslök.
- Lägg upp potatissalladen och garnera med dill och löjrom. Lägg rödningen på salladen.
- Mixa dill, senap och olja till en slät sås och ringla den över salladen.