Friterad kronärtskocka med dipp

Friterad kronärtskocka med dipp
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund

Friterad kronärtskocka med dipp

11 ingredienser

Fredrik Björlin från kocklandslaget bjuder på friterad kronärtskocka med en vitlöks- och paprika dipp. Han panerar med det asiatiska ströbrödet panko. Det är ett utmärkt tilltugg till Fish and chips.

Ingredienser

portioner

Kronärtskockor

  • 1 förp minikronärtskockor, inlagda
  • 1 dl pankoströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 l neutral rapsolja

Dipp

  • 2 dl kvarg
  • 1 röd paprika
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 sardellfiléer
  • 1 citron, skalet

Gör så här

Kronärtskockor

  1. Dela skockorna på längden och dubbelpanera dem med mjöl, ägg och ströbröd.
  2. Värm oljan till 180 grader.
  3. Fritera skockorna till de får en gyllengul färg.
  4. Låt dem rinna av på papper.

Dipp

  1. Hacka paprika, chili och stek på hög värme.
  2. När den börjar få färg tillsätter man vitlöken och låt sedan allt svalna.
  3. Mixa paprikan med sardeller och skalet från citronen.
  4. Tillsätt kesella och smaka av med salt.

Servering

  1. Salta skockorna och servera med dippen.