Kolgrillad lammytterfilé

Kolgrillad lammytterfilé
Foto: TV4

Kolgrillad lammytterfilé

Av: Fredrik - Lund

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1h

Kolgrillad och rabarbermarinerad lammytterfilé, chèvrecreme och mandelpotatisbakelse.

Dryckestips
Brunello di Montalcino, årgång 2004.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lamm

  • 600 g lammytterfilé
  • 4 msk rabarberchutney
  • 2 msk olivolja

Potatsibakelse

  • 150 g färskost
  • 2 msk smör
  • 1 dl kvarg
  • 4 kvistar färsk dragon
  • svartpeppar (efter smak)
  • 8 potatisar

Chèvrecreme

  • 100 g smakstark getost
  • 1 dl kvarg
  • sirap

Tillbehör

  • blandad grönsallad med granatäpple

Gör så här

Lamm

  1. Börja med att blanda marinad; rabarberchutney med olja.
  2. Pensla blandningen på köttet och täck med plastfolie.

Innan grillning

  1. Se till att ta bort fruktkött från köttet då detta lätt bildar en bränd yta.
  2. Grilla på medelhög värme tills dess att köttet får en innertemperatur på 55 grader.

Potatis

  1. Sätt potatisen på 225 grader.
  2. Skiva potatisen på ett rivjärn och lägg i blöt för att minska stärkelsen.
  3. Bland färskost, dragon, kesella, smör och smaka av med svartpeppar.
  4. Smöra en form, ca 10 cm i diameter.
  5. Grunda med ett lager av potatis och varva sen med den färdigblandade krämen.
  6. Baka i ugn i ca 25 minuter.

Chèvrecreme

  1. Kör getost och kesella i en mixer, smaka av med salt och peppar.