Halstrad pilgrimsmussla

Foto: TV4
Halstrad pilgrimsmussla
10 ingredienser
30 min
Halstrad pilgrimsmussla med confiterat sidfläsk, försommarprimörer och avocadoklick. En spännande rätt med smak av Indien.
Dryckestips
Alsace vin, Grand Cru gjort på Pinot Gris druva.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 8 pilgrimsmusslor, stora
- 150 g rimmat sidfläsk
- 400 g försommarprimörer (t ex sparris, vårlök, ramslök etc)
- 2 avokador
- 1 dl kvarg
- 0,5 rödlök
- 1 chilifrukt
- olivolja
- svartpeppar (efter smak)
- flingsalt
Gör så här
Avokadoklick
- Frigör frukköttet från avcodaon.
- Kör i mixer tillsammans med rödlök och chili.
- Smaka av med salt och peppar.
Pilgrimsmussla
- Hetta upp en stekpanna.
- Stek pilgrimsmusslorna i företrädesvis olja tills det fått fin färg.
Försommarprimörer
- Stek primörerna lätt i smör.