Halstrad pilgrimsmussla

Halstrad pilgrimsmussla
Foto: TV4

Halstrad pilgrimsmussla

9

10 ingredienser

30 min

Halstrad pilgrimsmussla med confiterat sidfläsk, försommarprimörer och avocadoklick. En spännande rätt med smak av Indien.

Dryckestips
Alsace vin, Grand Cru gjort på Pinot Gris druva.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 8 pilgrimsmusslor, stora
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 400 g försommarprimörer (t ex sparris, vårlök, ramslök etc)
  • 2 avokador
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • olivolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Avokadoklick
    Frigör frukköttet från avcodaon.
  2. Kör i mixer tillsammans med rödlök och chili.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pilgrimsmussla
    Hetta upp en stekpanna.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i företrädesvis olja tills det fått fin färg.
  6. Försommarprimörer
    Stek primörerna lätt i smör.