Pepparrotssill med äpple och kapris

12 röster

Krämig sill med smak av äpple och kapris. Recept från boken Sill & strömming.

Visa mer

Du behöver

  • 4 st inlagda sillfiléer

Pepparrotssås

  • 0,5 st äpple, gärna Ingrid Marie
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk kapris
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Gräslök till garnering

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna äpplet fint med skalet på.
  2. Blanda äpplet med pepparrot, kapris, crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär sillen i centimetertjocka bitar och vänd ner i krämen.
  4. Låt stå och dra i kylen över natten.
  5. Finhacka gräslöken. Servera sillen med lite extra pepparrot och gräslök på.
18 december 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept