Pepparrotssill med äpple och kapris

Pepparrotssill med äpple och kapris
Foto: tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Pepparrotssill med äpple och kapris

9 ingredienser

Krämig sill med smak av äpple och kapris. Recept från boken Sill & strömming.

Fredrik Erikssons grundrecept på inlagd sill

Ingredienser

  • 4 inlagd sill

Pepparrotssås

  • 0,5 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk kapris
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • vitpeppar, nymald
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna äpplet fint med skalet på.
  2. Blanda äpplet med pepparrot, kapris, crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär sillen i centimetertjocka bitar och vänd ner i krämen.
  4. Låt stå och dra i kylen över natten.
  5. Finhacka gräslöken. Servera sillen med lite extra pepparrot och gräslök på.