Laxomelett

Laxomelett
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Laxomelett

5

11 ingredienser

15 min

Potatisomelett med gravad lax, salladslök och skirat smör. Perfekt att laga på rester från påskmaten.

Ingredienser

portioner2
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 6 potatisar, kokta, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • smör
  • 1 knippe salladslök, finskuren
  • 200 g gravad lax
  • 25 g smör, skirat
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.
  2. Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna och låt det bli varmt.
  3. Slå äggstanningen över potatisen och rör lite försiktigt så att den rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen har stannat.
  4. Fördela lax och salladslök ovanpå. Häll över lite skirat smör och avsluta med dill.