Laxomelett
Laxomelett
11 ingredienser
15 min
Potatisomelett med gravad lax, salladslök och skirat smör. Perfekt att laga på rester från påskmaten.
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 6 potatisar, kokta, skivade
- 1 gul lök, skivad
- smör
- 1 knippe salladslök, finskuren
- 200 g gravad lax
- 25 g smör, skirat
- 1 knippe dill
Gör så här
- Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.
- Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna och låt det bli varmt.
- Slå äggstanningen över potatisen och rör lite försiktigt så att den rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen har stannat.
- Fördela lax och salladslök ovanpå. Häll över lite skirat smör och avsluta med dill.