Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön

17 röster
Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön
Foto: TV4

En enkel och god förrätt på smörstekt, kokt rödbeta på spenatbädd med pepparrotscrème.

Visa mer

Du behöver

  • 4 rödbetor, kokta
  • 1 pepparrot, liten bit
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 msk honung
  • 2 msk smör
  • 1 förp babyspenat (påse)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär rödbetorna grovt och smörfräs dem sakta i ca 4 min, smaksätt med honung och salt, runda av med lite citron.
  2. Riv pepparoten, blanda hälften i crème fraiche, salta och vitpeppra.
  3. Lägg upp spenaten på ett fat och lägg upp rödbetorna, klicka ut pepparotscrèmen.
  4. Toppa med rostade pumpakärnor och nyriven pepparrot.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...