Frasig röding med picklade grönsaker

NYHET
Frasig röding med picklade grönsaker
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Frasig röding med picklade grönsaker

26 ingredienser

1 h

Den här frasiga rödingen med picklade grönsaker och smörsås kommer bli en ny familjefavorit på middagsbordet.
Vintips: Domäne Wachau Riesling Selection, 2024. Nr: 431801, 129 kr (pris i dec 2025).

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Frasig röding

  • 4 rödingfiléer, skinnfri (gärna landöröding) [á 150 g]
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • solrosolja (eller rapsolja)
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 gurka
  • 4-6 betor, kokta
  • 2 morötter, kokta
  • 6 potatisar

Smörsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple ingrid marie
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 krm curry
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Servering

  • 2 msk kapris

Gör så här

Håll skärmen tänd

Frasig röding

  1. Pensla skinnsidan av filéerna med uppvispat ägg och doppa sedan skinnsidan i vetemjöl.
  2. Pensla filéerna igen med ägg och doppa dem slutligen i ströbröd.
  3. Stek filéerna med den panerade sidan nedåt i olja på låg värme så att de steker långsamt och blir frasiga.
  4. Salta och peppra.

Tillbehör

  1. Koka upp vatten, ättika och socker.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den sedan i grova bitar.
  3. Tärna betor och morötter i lite olika stora bitar.
  4. Skala och forma potatisen till en sjukantig och avlång form, som en amerikansk fotboll.
  5. Koka sedan potatisen.
  6. Värm grönsakerna i ättikslagen.

Smörsås

  1. Finhacka lök och äpple.
  2. Koka löken i vin och låt reducera till hälften.
  3. Tillsätt grädde och koka ner något.
  4. Montera sedan ner små bitar av smöret.
  5. Smaksätt försiktigt med curry och vänd ner äpple samt finhackade örter (spara lite till garnering).

Servering

  1. Värm fisken i ugnen på 175 grader i 1 minut strax innan servering.
  2. Lägg upp grönsakerna tillsammans med kapris vackert på ett fat.
  3. Garnera med örter och lägg fisken ovanpå.
  4. Servera såsen till.