Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing

18 röster
ca 30 m
4

Pankostekt lax på en bädd av matig sallad med bönor och morötter. Rätten blir en riktig hit med hemgjord dressing.

Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 4 gemsallad
  • 2 morötter, skalade
  • 250 g edamame/sojabönor, tinade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk japansk soja
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 msk ingefära, riven
  • 560 g laxfilé, 4 bitar à 140 g
  • 3 dl pankoströbröd

Gör så här

  1. Tvätta och dela salladen, lägg ut bladen på ett serveringsfat.
  2. Skiva moroten så tunt ni kan och toppa salladen med den. Fortsätt med tinade bönor.
  3. Blanda samman majonnäs, gräddfil, soja, limeskal- och saft samt riven ingefära.
  4. Dela laxen i önskad storlek, vänd sedan runt fisken i pankoströbröd så det är ett tunt lager ströbröd runt om.
  5. Stek laxen på medelvärme i 2 minuter på varje sida i matolja.
  6. Lägg den stekta laxen på salladen, ringa över dressingen och njut.
25 januari 2016

Laddar fler recept