Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing

koket.se
Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing

10 ingredienser

ca 30 m

Pankostekt lax på en bädd av matig sallad med bönor och morötter. Rätten blir en riktig hit med hemgjord dressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 gemsallad
  • 2 morötter, skalade
  • 250 g edamamebönor, tinade (eller sojabönor)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 2 msk ingefära, riven
  • 560 g laxfilé [4 bitar à 140 g]
  • 3 dl pankoströbröd

Gör så här

  1. Tvätta och dela salladen, lägg ut bladen på ett serveringsfat.
  2. Skiva moroten så tunt ni kan och toppa salladen med den. Fortsätt med tinade bönor.
  3. Blanda samman majonnäs, gräddfil, soja, limeskal- och saft samt riven ingefära.
  4. Dela laxen i önskad storlek, vänd sedan runt fisken i pankoströbröd så det är ett tunt lager ströbröd runt om.
  5. Stek laxen på medelvärme i 2 minuter på varje sida i matolja.
  6. Lägg den stekta laxen på salladen, ringa över dressingen och njut.