Frasig currytorsk med hemgjord mangochutney

27 röster
50 m
4
Frasig currytorsk med hemgjord mangochutney
50 m
4

Du behöver

Hemgjord mangochutney

  • 250 g mango i tärningar (färsk eller fryst)
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1,5 tsk ingefära, riven
  • 3 klyfta vitlök, rivna
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 svartpeppar, gnutta

Frasig currytorsk

  • 600 g torskfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 krm vitlökspulver
  • 0,5 msk curry
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • neutral matolja, till stekning
  • smör, till stekning

Till servering

  • 150 g sockerärtor
  • basmatiris, nykokt
  • matlagningsyoghurt 10 %
  • 2 limefrukter, i klyftor
  • korianderblad

Gör så här

  1. Börja med mangochutney. Koka ihop alla ingredienser i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. Ställ att svalna.
  2. Koka basmatiris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Ta fram tre tallrikar. Blanda vetemjöl med vitlökspulver, currypulver, spiskummin och salt på en tallrik, vispa upp äggen lätt på den andra tallriken och häll panko på den tredje.
  4. Om du har en stor bit torskfilé, dela den i mindre portionsbitar. Vänd torskfiléerna först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i pankon.
  5. Stek i generöst med olja och smör till gyllene och frasiga.
  6. Koka sockerärtor i 2 minuter och håll varmt.
  7. Servera genast den nystekta, frasiga fisken med din hemgjorda mangochutney, basmatiris, sockerärtor, en klick yoghurt och några klyftor lime. Dekorera med koriander.
27 maj 2017