Frasig currytorsk med hemgjord mangochutney

27 röster
50 m
4
Frasig currytorsk med hemgjord mangochutney
Foto: TV4

Pankopanerad, kryddig torsk som serveras med hemgjord mangochutney, sockerärtor och nykokt ris. Försvinnande god vardagsklassiker med en twist. 

Tips! Mangochutneyn går utmärkt att förbereda kvällen innan, så får du middagen klar snabbare.

Visa mer
50 m
4

Du behöver

Hemgjord mangochutney

  • 250 g mango i tärningar (färsk eller fryst)
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1,5 tsk ingefära, riven
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 svartpeppar, gnutta

Frasig currytorsk

  • 600 g torskfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 krm vitlökspulver
  • 0,5 msk currypulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl panko
  • salt
  • matolja neutral, till stekning
  • smör, till stekning

Till servering

  • 150 g sockerärtor
  • nykokt basmatiris
  • matlagningsyoghurt 10 %
  • 2 lime, i klyftor
  • korianderblad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med mangochutney. Koka ihop alla ingredienser i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. Ställ att svalna.
  2. Koka basmatiris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Ta fram tre tallrikar. Blanda vetemjöl med vitlökspulver, currypulver, spiskummin och salt på en tallrik, vispa upp äggen lätt på den andra tallriken och häll panko på den tredje.
  4. Om du har en stor bit torskfilé, dela den i mindre portionsbitar. Vänd torskfiléerna först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i pankon.
  5. Stek i generöst med olja och smör till gyllene och frasiga.
  6. Koka sockerärtor i 2 minuter och håll varmt.
  7. Servera genast den nystekta, frasiga fisken med din hemgjorda mangochutney, basmatiris, sockerärtor, en klick yoghurt och några klyftor lime. Dekorera med koriander.
27 maj 2017

laddar fler recept...

Laddar fler recept...