Frasig äppel- och laxtartar

Frasig äppel- och laxtartar C
Foto: TV4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Frasig äppel- och laxtartar

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

11 ingredienser

Vill du imponera med en riktigt lyxig förrätt eller tilltugg till drinken, men utan att krångla till det, då gör du den här!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 150 g salmalax
  • 1 syrligt äpple
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 90 g böngroddar, färska
  • 3 rispapper (stora)
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja, att fritera i

Garnering

  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 salladslök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär laxen i små tärningar
  2. Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i mindre tärningar.
  3. Blanda äppel- och laxtärningar med sesamolja och ingefära. Strö på lite salt och peppar.
  4. Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapperna ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

Servering

  1. Bryt rispapperna i mindre bitar. Lägg på lax-och äppletartaren. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.