Frasig äppel- och laxtartar
Frasig äppel- och laxtartar
11 ingredienser
Vill du imponera med en riktigt lyxig förrätt eller tilltugg till drinken, men utan att krångla till det, då gör du den här!
Ingredienser
- 150 g salmalax
- 1 syrligt äpple
- 0,5 msk sesamolja
- 0,5 msk färsk ingefära, riven
- 90 g böngroddar, färska
- 3 rispapper (stora)
- salt
- svartpeppar
- rapsolja, att fritera i
Garnering
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 salladslök
Gör så här
- Skär laxen i små tärningar
- Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i mindre tärningar.
- Blanda äppel- och laxtärningar med sesamolja och ingefära. Strö på lite salt och peppar.
- Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapperna ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
Servering
- Bryt rispapperna i mindre bitar. Lägg på lax-och äppletartaren. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.