• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Försvenskad Eton mess med rabarber

Försvenskad Eton mess med rabarber
Foto: TV4

Försvenskad Eton mess med rabarber

4 steg att laga

5 ingredienser

15 m

Somrig dessert med rabarbercurd, grädde, sockerkaka och maränger. Serveras med fördel i små glasburkar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl rabarbercurd
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bit sockerkaka (gärna från dagen innan)
  • rabarbersaft
  • maräng

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Den ska precis gå att forma till toppar. Tänk på att grädden stelnar lite även efter att du slutat vispa.
  2. Bryt sockerkakan i mindre bitar och ringla över lite saft. Den ska bli fuktig men inte för blöt.
  3. Bygg ihop efterrätten i små glasburkar så ser det extra trevligt ut.
  4. Varva maränger, grädde, sockerkaka och curd. Avsluta gärna med ett par droppar rabarbersaft eller en liten bit ugnsbakad rabarber.