Pastasallad med gorgonzola
Pastasallad med gorgonzola
13 ingredienser
20 min
Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola eller insalata con spinaci e gorgonzola.
Du kan välja en av spenatsorterna om du vill och i så fall öka mängden av den till 200 g.
Här finns den andra pastasalladen som Christian gjorde i samma program:
Ingredienser
- 400 g farfalle
- 150 g valnötter
- 100 g bladspenat
- 100 g babyspenat
- 1 grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
- 150 g gorgonzolaost, riven i bitar
- 2 krm salt
- 1 dl honung, flytande
- 1 msk balsamvinäger, alt balsamicocrème
garnityr
- 50 g gorgonzolaost
- 20 g valnötter
- 1 msk honung, flytande
- 1 tsk balsamvinäger
Gör så här
- Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett.
- Smula sönder nötterna något och salta.
- Skölj spenaten och riv de största bitarna.
- Skiva äpplet tunt.
- Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
- Blanda pasta, spenat, valnötter, gorgonzola och äpple i en stor skål.
- Häll på honung.
- Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.