Fleur de courgette

Fleur de courgette
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fleur de courgette

14 ingredienser

På de små nybildade zucchinifrukterna sitter ofta den gula vackra blomman kvar ett tag. Innan den vissnar och trillar av så kan den tas tillvara. Zucchiniblommor bör förvaras i svalen. De är extremt känsliga och håller max 1 dygn.

Ingredienser

portioner
  • 12 zucchiniblommor

Fyllning:

  • 50 g laxfilé
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 skalade räkor
  • 2 msk purjolök, finstrimlad
  • 2 tsk gräslök, finskuren

Sås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 12 kokta jätteräkor

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar. Kör till en jämn smet i mixer tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Hacka purjolöken och räkorna. Skär gräslöken smått. Vänd ner i laxblandningen.
  2. Sås: Blanda crème fraiche, sambal och oregano i en kastrull. Koka upp. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200°. Vik upp zucchiniblommorna försiktigt och fyll dem med en klick fyllning. Lägg de fyllda blommorna i smord ugnssäker form. Ugnsbaka i ca 15 minuter. Lägg upp tre blommor och tre jätteräkor på fyra assietter. Skeda såsen