Fläskrulader

Fläskrulader
Foto: TV4

Rulader är en fin och kanske lite bortglömd form av husmanskost. Servera med kokt eller pressad potatis, någon grönsak, gärna blomkål, morötter eller bönor, samt äppelmos.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 800 g bogfläsk
  • 8 råa äppelklyftor
  • 8 kärnfria katrinplommon
  • salt och malen svartpeppar
  • ingefära
  • smör till stekning

Sås:

  • 3 dl buljong

sky

  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i ca 30 minuter.
  3. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
  4. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept