Fläskkotlett med gräddkokt brynt kål och lingon

20 röster
30 m
4

Stekt fläskkotlett med gräddig savoykål, rårörda lingon, citron och timjan.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 huvud savoykål
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 dl grädde
  • 2 bananschalottenlökar
  • 0,5 kruka timjan
  • 4 fina fläskkotletter
  • 1 citron, skalet av
  • 3 dl kalvfond, utspädd
  • maizenaredning
  • 1,5 dl rårörda lingon (ej sylt)
  • 2 msk sherryvinäger
  • svartpeppar och salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Strimla ner kålen i fina strimlor. Stek sedan kålen på medelhög värme så kålen faller samman och börjar ta lite färg. Tillsätt då sirap, låt den steka in och slå avslutningsvis på grädde och salt.
  2. Hacka lök och timjan fint.
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Stek kotletterna gyllene i smör i en stekpanna.
  5. Tillsätt fint hackad lök, timjan och citronskal. Låt allt steka någon minut, tillsätt kalvfond och redning så såsen tjocknar.
  6. Slå på rårörda lingon och vinäger, låt koka ihop ett par minuter och servera med den stuvade kålen.
5 februari 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept