Fläskkorv med gul ärtpuré och senapspicklad gurka

Fläskkorv med gul ärtpuré och senapspicklad gurka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Fläskkorv med gul ärtpuré och senapspicklad gurka

5

4 steg att laga

16 ingredienser

30 min + blötläggning och kokning

Ärtsoppa med fläsk på nytt sätt. Ärtorna mixas här till en ljuvligt god och len puré och bjuds med en sjuden fläskkorv och senapspicklad gurka. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Fläskkorv

  • 600 g rå fläskkorv
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök, skivad

Gul ärtpuré

  • 400 g kokta gula ärtor
  • 1 gul lök
  • 100 g smör
  • 2 dl crème fraîche
  • salt

Senapspicklad gurka

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk bruna senapskorn
  • 1 gurka

Garnering

  • färsk mejram

Gör så här

  1. Senapspicklad gurka
    Koka upp ättika, socker, vatten och senapskorn i en kastrull. Låt kallna. Slarvskala gurkan och skär i stora bitar. Lägg gurkan i den kalla lagen och låt stå (gärna över natten).
  2. Fläskkorv
    Koka upp 1 liter vatten med lagerblad, kryddpeppar och lök. Picka korven så minskar risken att den spricker under sjudningen. Sjud korven tills den är klar i mitten.
  3. Gul ärtpuré
    Skala, halvera och skiva löken tunt. Fräs löken i smöret så den blir mjuk, den ska inte få färg.
  4. Lägg i ärtorna och låt koka ihop. Mixa till en slät puré i blender med crème fraiche. Späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för tjock. Smaka av med salt.