Fläskkorv med gul ärtpuré och senapspicklad gurka

5 röster
30 min + blötläggning och kokning
4
Fläskkorv med gul ärtpuré och senapspicklad gurka
Foto: TV4

Ärtsoppa med fläsk på nytt sätt. Ärtorna mixas här till en ljuvligt god och len puré och bjuds med en sjuden fläskkorv och senapspicklad gurka. 

Visa mer
30 min + blötläggning och kokning
4

Du behöver

Fläskkorv

  • 600 g rå fläskkorv
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök, skivad

Gul ärtpuré

  • 400 g kokta gula ärtor
  • 1 gul lök
  • 100 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • salt

Senapspicklad gurka

  • 1 dl ättika (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk gula senapskorn
  • 2 msk bruna senapskorn
  • 1 gurka

Garnering

  • färsk mejram
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Senapspicklad gurka
    Koka upp ättika, socker, vatten och senapskorn i en kastrull. Låt kallna. Slarvskala gurkan och skär i stora bitar. Lägg gurkan i den kalla lagen och låt stå (gärna över natten).
  2. Fläskkorv
    Koka upp 1 liter vatten med lagerblad, kryddpeppar och lök. Picka korven så minskar risken att den spricker under sjudningen. Sjud korven tills den är klar i mitten.
  3. Gul ärtpuré
    Skala, halvera och skiva löken tunt. Fräs löken i smöret så den blir mjuk, den ska inte få färg.
  4. Lägg i ärtorna och låt koka ihop. Mixa till en slät puré i blender med crème fraiche. Späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för tjock. Smaka av med salt.
30 mars 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...