Fläder- och kardemummatårta
Fläder- och kardemummatårta
16 ingredienser
1 h
Snabbakad tårta med bottnar smaksatta med fläder och kardemumma. Dekorera med enkel mascarponefrosting och färska bär.
Recept ur boken Tårtor med Linus
_
_
Ingredienser
Botten
- 2,5 dl vetemjöl [150 g]
- 2 dl strösocker [180 g]
- 1 tsk bakpulver [5 g]
- 0,5 tsk bikarbonat [3 g]
- 0,5 tsk salt [3 g]
- 1 tsk vaniljsocker [3 g]
- 1 dl yoghurt
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
- 1 dl fläderblomssaft (starkt blandat (50/50))
- 1 ägg
Frosting
- 125 g mascarpone
- 2,5 dl grädde
- 1 dl strösocker [90 g]
- 2 msk vaniljextrakt
Dekoration
- 200 g färska bär
Gör så här
Botten
- Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en form som är ca 22 cm.
- Blanda alla ingredienser väl i en skål. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
Frosting och montering
- Vispa ihop frostingen till önskad konsistens och spritsa på tårtan. Dekorera tårtan med jordgubbar eller valfria bär.