Fläder- och kardemummatårta

105 röster
1 h
8-10
Fläder- och kardemummatårta
Foto: Frida Wismar

Snabbakad tårta med bottnar smaksatta med fläder och kardemumma. Dekorera med enkel mascarponefrosting och färska bär.

Recept ur boken Tårtor med Linus


Visa mer
1 h
8-10

Du behöver

Botten

  • 2,5 dl vetemjöl (150 g)
  • 2 dl socker (180 g)
  • 1 tsk bakpulver (5 g)
  • 0,5 tsk bikarbonat (3 g)
  • 0,5 tsk salt (3 g)
  • 1 tsk vaniljsocker (3 g)
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kardemummakärnor (stöt dom i en mortel)
  • 1 dl starkt blandat flädersaft (50/50)
  • 1 ägg

Frosting

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl socker (90 g)
  • 2 msk vaniljessens

Dekoration

  • 200 g färska bär

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en form som är ca 22 cm.
  2. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
  3. Frosting och montering
    Vispa ihop frostingen till önskad konsistens och spritsa på tårtan. Dekorera tårtan med jordgubbar eller valfria bär.
10 maj 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept