Fläder- och kardemummatårta

Fläder- och kardemummatårta
Foto: Frida Wismar
Linus Larsson
Linus Larsson

Fläder- och kardemummatårta

125

3 steg att laga

15 ingredienser

1 h

Snabbakad tårta med bottnar smaksatta med fläder och kardemumma. Dekorera med enkel mascarponefrosting och färska bär.

Recept ur boken Tårtor med Linus


Ingredienser

portioner8 - 10 portioner

Botten

  • 2,5 dl vetemjöl [150 g]
  • 2 dl strösocker [180 g]
  • 1 tsk bakpulver [5 g]
  • 0,5 tsk bikarbonat [3 g]
  • 0,5 tsk salt [3 g]
  • 1 tsk vaniljsocker [3 g]
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, stöt dom i en mortel
  • 1 dl starkt blandat flädersaft (50/50)
  • 1 ägg

Frosting

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl strösocker [90 g]

Dekoration

  • 200 g färska bär

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en form som är ca 22 cm.
  2. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
  3. Frosting och montering
    Vispa ihop frostingen till önskad konsistens och spritsa på tårtan. Dekorera tårtan med jordgubbar eller valfria bär.