Fläder- och kardemummatårta

1 h
8 - 10
Fläder- och kardemummatårta
Foto: Frida Wismar

Snabbakad tårta med bottnar smaksatta med fläder och kardemumma. Dekorera med enkel mascarponefrosting och färska bär.

Recept ur boken Tårtor med Linus


10 maj 2017
1 h
8 - 10

Du behöver

Botten

  • 2,5 dl vetemjöl (150 g)
  • 2 dl socker (180 g)
  • 1 tsk bakpulver (5 g)
  • 0,5 tsk bikarbonat (3 g)
  • 0,5 tsk salt (3 g)
  • 1 tsk vaniljsocker (3 g)
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kardemummakärnor (stöt dom i en mortel)
  • 1 dl starkt blandat flädersaft (50/50)
  • 1 ägg

Frosting

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl socker (90 g)
  • 2 msk vaniljessens

Dekoration

  • 200 g färska bär

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en form som är ca 22 cm.
  2. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
  3. Frosting och montering
    Vispa ihop frostingen till önskad konsistens och spritsa på tårtan. Dekorera tårtan med jordgubbar eller valfria bär.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept