Fisktartar med wasabi

koket.se
Fisktartar med wasabi
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Fisktartar med wasabi

8 ingredienser

20 m

Fisktartar med créme fraiche och ponzu smaksatt med wasabi kan bli en riktigt festlig förrätt att njuta av i helgen.
Dryckestips: Sake - Junmai daiginjo artikelnr: 52091

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk wasabipasta
  • salt
  • 200 g fisk (bra kvalité)
  • 1 gurka
  • 2 msk wasabiärtor (till topping)
  • gräslök (till topping)
  • 1 dl ponzu

Gör så här

  1. Vispa crème fraîche fluffigt och smaksätt med wasabi samt salt.
  2. Finhacka fisken och forma hacket i portionsringar, det ska vara ca 1 cm kvar till toppen av ringen.
  3. Toppa med crème fraîche och lyft sedan av stansringen.
  4. Skiva gurka i tunna och långa remsor. Snurra sedan remsorna runt fisktartaren.
  5. Toppa varje tartar med krossade wasabiärtor och gräslök.
  6. Ställ tartaren i en djup tallrik med ponzu i botten.
  7. Jag rekommenderar en sake i stilen junmai daiginjo. Det finns flera olika sake med just den benämningen så du behöver inte leta efter ett specifikt namn utan gå efter den här stilen. Servera den kall.