Fisktacos med salsa molcajete och guacamole
Fisktacos med salsa molcajete och guacamole
18 ingredienser
40 m
Lyxig variant på grillad fisktacos med vitlöksdoftande havsabborre, guacamole och hemgjord het salsa.
Tips! Havsabborre kan ersättas med lax, torsk eller gös.
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 1 havsabborre (á 3 kg), urbenad men inte fjällad
- 200 g smör
- 5 klyftor vitlök, skivade
Salsa molcajete roja
- 1 kg plommontomat
- 2-6 serranochili, beroende på önskad styrka
- 0,5 gul lök, tunt skivad
- 3 klyftor vitlök
- 2 limefrukter, pressade
- salt
Guacamole (4 portioner)
- 2 avokador
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 msk limefrukt, juice
- 2 spansk peppar, finhackade
- 0,5 silverlök, finhackad
- 2 plommontomater, hackade
- 1 kruka koriander, skuren
- 1 tsk havssalt
Tillbehör
- tortillabröd
Gör så här
- Använd en grill med lock. Tänd grillen en halvtimme innan det ska grillas.
- Smält smöret med vitlöken.
- Lägg fisken på grillen med fjällsidan neråt och pensla på vitlökssmöret. Lägg på locket och grilla i ca 20 min. Pensla på mer vitlökssmör emellanåt.
Salsa molcajete
- Rosta tomaterna, chilifrukterna och löken i en torr gjutjärnspanna eller en mexikansk comal tills de är rejält svarta runt om.
- Mortla vitlöken med limejuice och salt. Tillsätt den rostade löken och därefter chilifrukterna och sist tomaterna. Mortla sönder ordentligt till en sås. Smaka av med salt.
Guacamole
- Mortla vitlöken med limejuicen och salt. Tillsätt spansk peppar och silverlöken och mortla grovt. Mosa avokadon och tomaterna. Tillsätt koriandern och smaka av med salt.
- Lägg fisken på ett stort fat eller en skärbräda och servera tillsammans med tortillas, salsa molcajete och guacamole.