Fisktacos med guacamole och mangosalsa

45 m
2
Fisktacos med guacamole och mangosalsa
Foto: TV4
45 m
2

Du behöver

Tortilla

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja

Guacamole

  • 1 mogen avokado
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • citronsaft
  • olivolja

Mangosalsa

  • 1 mogen mango, tärnad
  • 1 spansk chili, finhackad
  • limesaft
  • 2 msk koriander, hackad
  • ev. honung

Fisktaco

  • 1 dl grovt skurna tomater
  • 1 tsk salt
  • frityrolja, till fritering
  • 200 g torskfilé
  • mjöl, till panering
  • 1 ägg, uppvispat
  • panko, till panering
  • 1 dl strimlad isbergssallad
  • 1 nypa bakpulver

Gör så här

  1. Tortilla
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg.
  2. Dela degen i ca 7 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt 
tunna. 

  3. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Förvara bröden under en fuktig handduk.
  4. Guacamole
    Kärna ur avokadon och pressa sönder köttet med hjälp av en gaffel tillsammans med lök och vitlök. 
Smaka upp med citronsaft, salt, svartpeppar och lite olivolja.
  5. 
Mangosalsa
    Skala mangon och tärna upp fruktköttet. 
Blanda med den hackade chilin och smaka upp med limejuice och salt. 
Blanda ner den hackade koriandern. 

  6. Fisktaco
    Blanda tomaterna med saltet i en bunke, låt det vila 20 minuter, och häll därefter bort vätskan som saltats ur.
  7. Värm upp frityrolja till 150 grader. 

  8. Salta torsken och vänd den därefter i mjöl först, sedan uppvispat ägg och därefter i 
panko för att få en trevlig dubbelpanering. 

  9. Fritera torsken tills den fått fin färg. 

  10. Servering
    
Bygg upp en taco med ett tortillabröd, sallad, tomater, guacamole, friterad fisk och mangosalsa. Vik ihop och njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept