Fisktacos med chilimajonnäs

Fisktacos med chilimajonnäs
Foto: Tv4

Fisktacos med chilimajonnäs

Av: Dasha - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

31 ingredienser

1 h

Fisktacos med chilimajonnäs, salsa och rödkål.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rödkål

  • 200 g rödkål
  • 2 limefrukter
  • 1 msk vita sesamfrön

Bröd

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten, varmt
  • 0,5 dl olivolja (lite extra olivolja att steka i)

Chilimayo (allt måste vara rumstempererat)

  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 citron
  • 0,5 tsk sriracha
  • salt
  • peppar

Salsa

  • 1,5 dl mango
  • 1 dl körsbärstomater
  • 0,5 dl rödlök
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 2 limefrukter
  • salt
  • peppar

Fisk

  • 400 g torskrygg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 äggulor
  • 3 dl pankoströbröd
  • 600 ml rapsolja (att fritera i)
  • färsk koriander (till servering)

Gör så här

Rödkål

  1. Strimla rödkålen så tunt du bara kan, jag brukar använda en osthyvel.
  2. Pressa limen över kålen och massera den sedan med händerna.
  3. Tryck ut kålens naturliga juice och blanda omkring.
  4. Toppa med sesamfrön och rör om. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.

Bröd

  1. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt noggrant i en bunke.
  2. Gör ett hål i mitten och sippra ner vattnet och olivoljan medan du rör om ordentligt hela tiden.
  3. Avsluta med att knåda ihop degen ett par minuter.
  4. Dela degen till åtta bollar och platta till, lägg under en ren handduk och låt jäsa i 15 minuter.
  5. Kavla ut bollarna till tunna runda bröd och stek i pyttelite olivolja på ganska hög värme i ca 2 minuter.
  6. Lägg bröden efterhand på en tallrik med ytterligare en tallrik över, så de inte torkar ut.

Chilimayo

  1. Alla ingredienser måste vara rumstempererade.
  2. Använd helst en matberedare men det går bra att vispa också.
  3. Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger och dijonsenap.
  4. Sippra långsamt ner rapsoljan under stark omrörning.
  5. Smaka av med citron, sriracha, salt och peppar.
  6. Ställ in i kylen i ca 30 minuter för bäst smak.

Salsa

  1. Hacka mango, tomater, rödlök, avokado och gurka i små fyrkanter. Desto mindre bitar ju godare blir salsan.
  2. Pressa limesaft över och smaka av med salt och peppar.

Fisk

  1. Hetta upp rapsoljan i en djup stekpanna.
  2. Skär torsken i ca 2 cm breda bitar och salta dem.
  3. Doppa bitarna först i mjölet som du blandat med salt, sen i äggen och sist i panko. Lägg bitarna i stekpannan när oljan är upphettad.
  4. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt rinna av någon minut.

Servering

  1. Ta fram bröden och ställ dem gärna i en tacohållare, har du inte sådana går det jättebra att bara lägga dem platt på tallriken.
  2. Pensla på mayo på hela brödet.
  3. Lägg sedan på salsa, fisken, rödkålen och servera med en skål koriander vid sidan om, så kan alla gäster toppa efter egen smak.
  4. Servera omedelbart så inte brödet blir mjukt.