Fisktaco med mango-cole slaw

POPULÄRT
Fisktaco med mango-cole slaw
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fisktaco med mango-cole slaw

20 ingredienser

40 m

Tacos med friterad fiskfilé och smakrik cole slaw på mango.

Ingredienser

portioner

Friterad fisk

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl öl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g vit fiskfilé, i munsbitstorlek (torsk, sej eller liknande)
  • rapsolja (till fritering)

Mango-coleslaw

  • 100 g mango
  • 100 g spetskål
  • 100 g rödkål
  • 100 g äpple, rivet (grönt)
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk chiliflakes
  • majonnäs
  • crème fraîche
  • 1 tsk salt

Servering

  • tortillabröd (mjuka av vete eller majs)
  • isbergssallad, strimlad
  • limeklyfta

Gör så här

Friterad fisk

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser utom fisken till en klimpfri smet.
  2. Hetta upp oljan till 180 grader.
  3. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, låt rinna av på hushållspapper.

Mango-coleslaw

  1. Strimla eller riv grönsakerna, till kål funkar en mandolin eller osthyvel bäst.
  2. Blanda grönsakerna med limejuice och chili.
  3. Vänd runt med önskad mängd majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt.

Servering

  1. Värm bröden i folie i ugn eller stek dem hastigt i panna. Håll dem varma genom att slå in dem i en handduk.
  2. Montera en taco med sallad, slaw, toppa med fisk och en limeklyfta.