Fisksufflé med romsås

fisksufflé med romsås
Foto: TV4

Fisksufflé med romsås

Av: Jompen - Öland

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

Här förrätt med smaker från havet!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sufflé

  • 4 dl gös, kokt (ca 4 filéer av en medelstor fisk)
  • 40 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl fiskbuljongtärning
  • pepparrotsvisp
  • salt
  • cayennepeppar
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • vitt vin

Romsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • cayennepeppar
  • 0,5 förp röd rom, gärna storkornig

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, vispa försiktigt i vetemjölet. Vispa i buljongen, mjölk samt grädde och låt sjuda under omrörning ca 4 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar, pepparrot och vin, ställ att svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårda och rör först ner hälften av dem försiktigt så smeten blir jämn och slät.
  4. Rör därefter ner resten av äggvitorna lite snabbare och "slarvigare".
  5. Häll smeten i små smorda former. Sätt in suffléerna i nedre delen av ugnen, grädda ca 12 - 15 minuter tills suffléerna har fått en gyllenbrun färg.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, spara lite rom till garneringen.
  7. Servera med lite klippt gräslök och eventuellt en liten skiva citron.