Fisksoppa med tomat och dill

POPULÄRT
Fisksoppa med tomat och dill
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Fisksoppa med tomat och dill

13

6 steg att laga

16 ingredienser

40 min

Lättlagad fisksoppa med grönsaker, konserverade körsbärstomater, apelsin och timjan. Vänd i räkor och dill precis före servering och bjud gärna med ett frasigt bröd. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 purjolök
  • 1 fänkål
  • 2 morot
  • 4 potatis
  • 2 klyfta vitlök
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 apelsin
  • 1 fänkål, liten
  • ca 1,2 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 300 g handskalade räkor
  • färsk dill, finhackad
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och skär morot och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs purjolök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stor kastrull eller gryta några minuter, de ska inte få färg. Tillsätt potatisen och stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt tomaterna och mosa gärn till tomaterna med en sked.
  4. Tillsätt vatten, buljong, saffran och timjan. Låt soppan småkoka under lock ca 20-25 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  5. Skär fisken i mindre bitar, ca 2-3 cm stora. Lägg ner i grytan, vänd runt försiktigt och låt sjuda ca 4 minuter.
  6. Pressa i apelsinsaft och blanda runt. Ta från värmen och tillsätt räkor och dill. Bjud gärna med bröd till.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer