Fisksoppa med kokosmjölk och fänkål

POPULÄRT
koket.se
Fisksoppa med kokosmjölk och fänkål
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Fisksoppa med kokosmjölk och fänkål

13 ingredienser

30 min

Enkel fisksoppegryta med goda asiatiska influenser serverad med ris. En rätt med få ingredienser som bjuder på massor av smak. Toppen att laga när middagen inte får ta för lång tid.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 citrongräs
  • 2 cm färsk ingefära, finriven
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 fänkål
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 dl vatten
  • 2 limefrukter
  • neutral olja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port jasminris
  • ev färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Banka citrongräset med baksidan av knivens blad. Strimla och finhacka citrongräset. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Fräs vitlök, citrongräs och ingefära i olja i en stor kastrull eller gryta.
  3. Skär fänkålen i mindre bitar. Tillsätt i grytan med övriga ingredienser och fräs några minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölken ochl vatten. Låt småkoka ca 3 minuter. Smaka av med salt.
  5. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Salta och låt stå några minuter.
  6. Lägg ner laxen i soppan. Tillsätt finrivet limeskal och limesaft. Sätt på lock och ta kastrullen från värmen. Låt stå 2-3 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera soppan med ris. Toppa gärna med lite hackad persilja eller annan passande ört.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din goda fisksoppegryta.